Hieronder kun je een lijst van opties en benodigheden van  een complete rookoven vinden :

1- Rookgenerator: rookgenerator  zorgt voor een gelijkmatige werking die zich manifesteert in de gelijkmatige verbranding van de geleverde houtsnippers. 

2- Koudrook unit: Voorzetstuk voor koud roken. De rookgenerator, die is uitgerust met een 110W brander, wordt op de koud- rookunit gemonteerd.

3- Ventilator(droger): Droger is een type ventilator die wordt gemonteerd op een plaats waar normaal gesproken een rookgenerator is.  

4- S-haken: Haken wordt voornamelijk gebruikt tijdens het roken van vlees en ham.

5- Rooster: Speciaal roosters gemaakt met het doel zwaarder vlees in de rookovens te plaatsen. 

6- Hoes: voor uw rooksmokeoven 70 of 150,van waterafstotend materiaal.

7- Rookmot: Gecertificeerd rookmot geschikt voor kip, garnaal, zalm en paling en deze rookmot is geschikt voor de Borniak rookovens  70 en 150.

8- RVS vishaken: Set van 6 stuks dubbele RVS haken.

9- Speten: Het is de bedoeling dat het gerookte product aan deze speten geregen wordt en vervolgens in de rookoven wordt geplaatst. U heeft dan geen haken nodig en bespaart ruimte.

Borniak rookovens benodigheden
gerookte vis

Een mooi informatief boek (klik hier) over roken is verkrijgbaar bij Bol.com. 

De juiste temperatuur.
De verwarming van de Borniak oven vindt plaats door een verwarmingselement onder in de oven. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt zal de thermostaat het verwarmingselement automatisch in- en uitschakelen om deze temperatuur voortdurend constant te houden. De thermostaat kan worden ingesteld tot maximaal 120°C.

kern tempraturen borniak

Analoog of digitaal.
De oven is voorzien van een draaiknop instelbaar van 0 tot 120°C of een zelflerende PID digitale programmaregelaar met geheugenfunctie. U kunt het volledige programma vooraf instellen en uw producten zijn ook later perfect reproduceerbaar. Voor u geen verrassingen meer.