Welkom bij Rooksmokeovens, Borniak Hoofddealer in Nederland

Je hebt een stuk tuin bij je huis. Het is voldoende om jouw avontuur met roken te beginnen. Wij bieden je de complete oplossing – een modern en gemakkelijk te gebruiken rokerij die minimale inzet vereist. De rest is aan jou – jij bepaalt wat je rookt, wat voor hout je gebruikt en welke smaken je wilt bereiken.

Het bouwen van een rokerij is geen moeilijke operatie. Voor deze functionele Borniak rookoven heb je maar paar basiselementen nodig en wij bieden ook accessoires aan waarmee u uw apparatuur gemakkelijk kunt onderhouden. Vooral het belangrijkste is de rookgenerator, die de efficiënte werking van het hele apparaat beïnvloedt.

Onze producten zijn een geweldige oplossing voor mensen die een goede smaak van natuurlijke producten waarderen. Dankzij deze automatische rookoven kun je beslissen over de smaak die je op jouw gerookte producten wil hebben.

Met de Borniak rookoven 70 of 150 wordt het roken van voedsel nog eenvoudiger! De 150L-kamer voldoet aan de eisen van mensen met een hogere vraag naar gerookt vlees.

De digitaal Borniak rookovens zijn uitgerust met een PID-regelaar( een digitaal bediening). Dat betekent dat de computer verantwoordelijk voor het handhaven van de temperatuur is.

Stel gewoon de temperatuur in en zo blijft de hele tijd in de kamer.

Producten met een fascinerende en unieke smaak.

Borniak rookoven is een apparaat voor iedereen – Steek aan en het voedsel begint te roken.borniak hoofddealer

Rook produceren:

Het hele productieproces van rook komt neer op een enkele druk op de knop – allemaal dankzij de rookgenerator van onze productie.

Voor jagers, vissers, koks en andere lekkerbekken hebben wij de Borniak Rookoven 70 en 150 op de markt gebracht. Een unieke rookoven waarmee je eenvoudig warm en koud kunt roken en toch een verrukkelijk resultaat krijgt. Deze rookoven is rondom geisoleerd en je kunt de thermostaat instellen van 30 t/m 120 graden.

Een andere voordeel is dat de Borniak rookoven licht van gewicht is en dus eenvoudig te vervoeren.

Een korte film over Borniak rookoven (klik hier).

GEROOKT VIS

Producten met een fascinerende en unieke smaak!

Geen chemicaliën, geen conserveermiddelen!

Een andere uniek product is de  Rookgenerator.

Ze zeggen dat er geen rook is zonder vuur … we hebben een andere mening. Rookmot (van beuken en eiken) die door de spiraal bewegen worden niet verbrand met een vlam maar met de juiste temperatuur, waardoor het mogelijk is om er rook uit te halen – dit zorgt ervoor dat voedsel niet zwart wordt.

De rookgenerator werkt zodat de rookmot smeulen om rook te produceren. Zoals bekend, is de juiste verbranding van hout wat het succes van roken vormt. En in dit opzicht waren we in staat om een volledige automatisering te maken. Het branden vindt automatisch plaats – het hout uit de bak wordt naar de kachel getransporteerd, waar het geleidelijk aan brandt.

Hiermee kun je in elke rookkast rook produceren waarmee je koud kunt roken. Met 2 liter rookmot kun je ruim 8 uur roken.

anderere producten

Rookkasten/Rooksmokeovens

Wij produceren een serie rookkasten waarmee u ambachtelijk kunt roken en een perfect product kunt roken. U stookt een houtvuur in het stookgedeelte en regeltzelf de temperatuur.

Deze rondom geisoleerde rookkasten zijn uitermate geschikt voor slagers, restaurants en gepassioneerde rokers.

Deze zeer complete tweekamer rookoven/rookkasten  kan professioneel als thuis ingezet worden. Zeer veel ruimte voor het roken van alle soorten vis en vlees.

 

gerookte vis